Open tuin zondag 5 juli 2020

Op zondag 5 juli staan de poortdeuren van  Ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek  open voor belangstellenden. Er is volop de gelegenheid om te genieten van de moestuin met zijn monumentale kassen, bloementuin en fruitkooi. Het park met de kenmerkende slangenmuur, de doolhof én labyrint maken deel uit van het historische complex.  

Ondanks deze Coronacrisis, willen wij toch laten zien hoe de vrijwilligers hard hebben gewerkt om de tuin er ook dit jaar weer mooi uit te laten zien. De openstelling organiseren wij iets anders dan in voorgaande jaren. Wij houden ons aan de RIVM richtlijnen. Er zijn maatregelen genomen om uw bezoek veilig te laten verlopen. Er is dan ook alleen PIN betaling mogelijk. Het toiletbezoek is aangepast.

De tuin is toegankelijk via het poortgebouw. De openingstijd is van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is via het poortgebouw en kost € 6,00 per persoon inclusief koffie/thee/fris en koek. Bij de oranjerie is een sfeervol ruim terras ingericht volgens de 1,5 meter regel. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan Stichting tot behoud Ridderhofstad Hindersteyn. Deze stichting levert een belangrijk aandeel in het onderhoud van de moestuin gerund door onze 35 vrijwilligers.

Honden zijn niet toegestaan. De doolhof is vanwege de Coronaregels helaas niet toegankelijk. De vrijwilligers geven wel rondleidingen door de tuin.

In de tomatenkas kunt u ca. 50 tomatensoorten bekijken en proeven.

U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.