Koken in de moestuin
Hindersteyn biedt een unieke gelegenheid om samen met collega’s of vrienden half buiten en binnen te koken. Aan lange tafels in de Palmenruimte wordt het diner bereid. De groep krijgt eerst instructie van de koks en gaat daarna met de receptuur in de hand de benodigde ingrediënten vers plukken in de moestuin. Dat kan groente zijn, maar ook fruit uit één van de kassen. U plukt het zelf allemaal vers en onbespoten. Voor velen is dit al een hele ervaring. Tijdens de bereiding wordt u voorzien van drankjes en hapjes. Na zo’n twee uurtjes bezig te zijn geweest met de voorbereidingen, kan de eerste van vier gangen opgediend worden en neemt u plaats aan de feestelijk gedekte tafels in de Oranjerie. Alhoewel ‘koken in de moestuin’ niet direct een workshop is, leert u er toch veel van. Voorafgaand aan het ‘koken in de moestuin’ krijgt u een korte rondleiding over de buitenplaats, zodat u aan het einde van de avond meer heeft gezien dan alleen de potten en pannen. Deze activiteit is alleen beschikbaar voor groepen van minimaal 25 personen tot maximaal 40 personen. Koken in de moestuin kost € 85,00 (incl. btw) per persoon. Daarbij is alles inbegrepen. Deze activiteit wordt aangeboden van half juni tot begin oktober.