Open tuindag

Hindersteyn-OpenTuindag

De open tuindag wordt sinds 1992 ieder jaar op de eerste zondag van juli en de eerste zondag van september georganiseerd. Via onze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van alle gezellige momenten.

Open Tuindagen 2020:
zondag 5 juli
zondag 6 september
Geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Entree € 3,50 per persoon. Kinderen tot 16 jaar gratis. Honden geen toegang.

Hindersteyn-OpenTuindag2

De open tuindag is de gelegenheid bij uitstek om te dwalen door de mooie tuinen. Ondanks dat u niet de enige bezoeker bent, zijn er genoeg plekjes om rustig te mijmeren en te staren over een sappig weiland met wat koeien erin. U kunt ook gezellig zitten op één van de vele tuinbankjes in het park. Menig fotograaf komt op deze dagen foto’s maken, want daar leent de tuin zich natuurlijk prima voor. Voor de gelegenheid is een aantal vrijwilligers aanwezig dat vragen kan beantwoorden en wordt door hen een speciale rondleiding verzorgd door de tuin.

Hindersteyn-OpenTuindag3

Er heerst een gemoedelijke sfeer en u komt gemakkelijk in contact met andere tuinliefhebbers. Het perk voor de Oranjerie is tijdens deze weekeinden omgetoverd tot een gezellig terras waar het goed toeven is. In de Oranjerie zijn onder andere koffie, thee, diverse verse soepen en alle soorten lekkernijen verkrijgbaar. Ook is er een presentatie over bijzondere kippen (alleen 5 juli) en wordt er uitleg gegeven over de bijenvolken en de eigen wijn uit de druivenserre. Op 6 september zijn er bloemboeketten uit de pluktuin te koop. In de ochtend kunt u een plek reserveren voor een rondleiding in de toren van het kasteel.

kas1