Rozentuin

Een wens van de Stichting was om meer ruimte te creëren bij de Oranjerie ten behoeve van onze activiteiten. Om dit te realiseren hebben wij de rozentuin verplaatst, zodat, indien de weersomstandigheden daarom vragen, de Oranjerie uitgebreid kan worden met een tent.

In november 2017 zijn alle rozen uitgegraven en verplaatst naar een strook achter de beukenhaag die parallel loopt met de slangenmuur. Hierdoor is een lange border met rozen ontstaan van 50 meter lengte en 2,5 meter breed. Vrijwilliger Ria, onze rozendame, heeft haar expertise ingezet om een bijzonder kleurenpalet te creëren. Omdat het even afwachten was of het allemaal wel goed zou gaan, wordt de laatste tien meter in het voorjaar 2019 aangeplant.

Langs deze rozenborder is een pad aangelegd, bestaande uit omgedraaide grindbeton-tegels.De rand wordt gevormd door oude betonschuttingplaten, afkomstig van Kasteel Oldenaller in Putten. Ria heeft in haar plan acht klimrozen opgenomen waarvoor wij smeedijzeren obelisken hebben aangekocht. Deze romantische, roestkleurige obelisken geven hoogte aan de rozenborder. Vanuit de bibliotheek in het kasteel is nu ook mooi zicht op de rozentuin, die dit jaar nog tot eind oktober gebloeid heeft. Iedereen is erg tevreden over het resultaat.

Alleen heeft Ria nu wel assistentie nodig . . .