Workshops

Scherm clinic

schermen 3 website

Een workshop schermen is een passende activiteit in de schaduw van een 700 jaar oude woontoren. U krijgt de geschiedenis van de schermsport toegelicht en de deelnemers krijgen inzicht in de diverse disciplines (Floret, degen, sabel). De deelnemers worden in stelling gezet (en garde) en leren de basis voetpassen die voor het schermen van essentieel belang zijn. Als het voetenwerk onder de knie is krijgt iedere deelnemer een sabel, handschoen , masker en vest. Vervolgens worden een aantal aanvallen en verdedigingstechnieken beoefend. Als snel gaan de deelnemers over tot een duel en bij voldoende tijd wordt er met teams geduelleerd.

Minimale duur 1 uur tot maximaal 2 ½ uur
Prijs ca. € 30,-* p.p.
*afhankelijk van het aantal deelnemers

Valkenieren

vliegen_22-Valkerij SchaapHindersteyn leent zich als locatie omgeven door veel natuur bij uitstek om met roofvogels te werken. Vroeger voor de jacht, maar tegenwoordig voor andere doeleinden. Samenwerking, vertrouwen, communicatie, geduld en leiderschap zijn de bouwstenen voor de valkenier. In een bedrijf is dat niet anders. Deze workshop met roofvogels leert u collega’s op een andere manier kennen. Tijdens de twee uur durende teambuilding krijgt u opdrachten die u met uw collega’s en de roofvogels gaat uitvoeren. In een kort programma van één uur doen de groepsleden zelf de valkeniershandschoen aan en werken ze met verschillende roofvogels.

 

Boogschiet beleving

AppleMark

Een workshop boogschieten. U krijgt een inleiding over de techniek van het handboogschieten en natuurlijk de veiligheidsvoorschriften. De deelnemers gaan met drie verschillende typen bogen schieten, Bare bow, Recurve boog en compound boog. Er is een kruisboog aanwezig voor deelnemers met een blessure of deelnemers die niet voldoende kracht hebben om de pees van de handboog helemaal uit te trekken. Heel bijzonder om de kracht van de verschillende bogen te ervaren. Na een aantal pijlen geschoten te hebben zal blijken dat men zich steeds meer vertrouwd voelt met de houding en het schieten. Na de oefensessie wordt het serieus en kan er in teams worden gewerkt.

Minimaal 1 uur en maximaal 2½ uur
Prijs € 25,-* tot 35,- p.p.
* afhankelijk van het aantal personen

Bovengenoemde workshops blijken succesvol op onze locatie, ook omdat ze goed passen in de historische omgeving. Op aanvraag zijn ook andere workshops beschikbaar.